Games of the Net – Villainous

De ceva timp am tot vrut să fac un review mai serios la un flash game. Din fericire, Villainous îmi permite asta.

Villainous (link)

 • Class: Anti Tower Defence
 • Playtime: A luat toată dimineața (și știam cum să joc)
 • Catchy feature: Anti TD + detalii superbe
 • Controls: Mouse + keyboard shortcuts

Există extraordinar de multe TD-uri pe net, și câteva anti TD-uri (dintre care și mai puține sunt cunoscute). Totuși, Villainous e primul anti TD BUN! Cu toată stima, Congrats!, game designeri pricepuți.

În joc iei rolul unui „evil wizard” și trimiți minions să asalteze sate/castele ca să devi mai notoriu. Îmi place că în meniu, apari tu, apare acest evil wizard, și îmi place că evoluează pe parcurs (cred… adică am văzut meniul când am început jocul… și la sfârșit când mi-a apărut o coroană pe cap : D).

În general, în anti TD-uri, scopul este de a „rezista cât mai multe wave-uri”. Aici se face o schimbare simplă. Scopul e de a trimite cât mai multe trupe de un anumit tip (cele mai slabe evident) la destinație. Trupele se aleg o dată la începutul nivelului și se aleg destul de puține de altfel și gata, alt control asupra lor pe timpul asediului este absent. În timpul atacului, ai 3 vrăji care le poți folosi: heal, stun tower și quake care costă din ce în ce mai multă mana pentru a putea fi folosite, fapt care influențează foarte mult rata folosirii lor. E un gameplay simplu, foarte strategic, și influențat enorm de zecile de upgrade-uri ce pot fi cumpărate între nivele. Unitățile sunt la fel, puține, dar foarte variate și destul de complexe cât să-ți împotmolească mintea la începutul jocului și să-ți dea o varietate destul de mare a configurațiilor de trupe pe care le poți trimite.

Now the fun part. Detaliile. Jocul e plin de detalii mărunte care nu afectează gameplay-ul, dar dau o anumită integritate ascestuia.

 1. Sauron’s eye. Este un ochi drăguț în meniul cu units & spells, care arată ca marele ochi din LotR și urmărește cursorul.
 2. Personajul din meniu. Da, nu ești doar un vrăjitor malefic anonim, chiar apari undeva. Și și coroana de la sfârșit e făcută fain.
 3. Descrierile de la nivele și upgrade-uri. Să dau câteva exemple:
  1. Lower Lands: A country named before anyone bothered to look further South.
  2. Country of the Damned: Voted ‘Nicest place to visit’ by Ye Olde Times Monthly.
  3. Kingdom of Bacon: Hope you like coconuts.
  4. Increase Goblin Raider Health: Daily yoga exercises will make your Goblin Raiders tougher on the battlefield.
  5. Standing Torches (achievement), Summon a chain of monsters that includes at least 1 of every unit in the game: Torches that emit blue flames so that your minions may bask in your presence.
 4. Tutorial-ul. E poate cel mai bun tutorial pe care l-am văzut în vre-un flash game. Te trece prin toate fazele importante ale gameplay-ului și o face incredibil de bine.
 5. Soundtrack-u. E foarte foarte bun, dar când mă jucam eram fixat pe Godsmack și am preferat să ascult muzica mea, deci nu dau multe detalii aici.

În orice caz, e un flash foarte reușit, unul dintre cele mai bune din ultima vreme, deși tot nu-i mai tare ca Burito Bison.

Have fun guys, you evil little wretched beings!

Advertisements

~ by Laserbeam on July 17, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: