Those Little Things in Life – Balloon

Trecând azi pe stradă, am văzut că niște voluntari de la TIFF împărțeau baloane cu heliu (HBO), so wth… HELIUM BALLONS FTW m-am dus să iau și eu unu. Deși pare tâmpit: am fost foarte happy că l-am luat, chiar a fost funny, m-am jucat cu el tot drumu spre casă, happy face all the way, just like a small kid with well… a balloon.

Ce-am sesizat pe drum, că nimeni… aproape nimeni n-a sesizat balonu.Toată lumea cu nasu în pământ, telefoanele mobile pornite, stresați. Why, like srsly people… why do that? Știu că e greu, știu că nu vă place viața… da măcar încercați să vă bucurați de ce vedeți în juru vostru (nu neapărat de balon vorbim : D deși balloons are great). Așa că, în misiunea mea de a face oameni optimiști în jurul meu (mă satur să fiu singur câteodată) voi încerca să vă reamintesc că viața e incredibilă și că puteți găsi ceva minunat la tot pasul, chiar și un amărât de balon.

„The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes.”

De ce e un balon cu heliu atât de tare? Simplu. Zboară! Serios, cât de des țineți în mână ceva care zboară. Când e ultima dată când ați ținut în mână ceva care plutește? Cât de des VEDEȚI un balon cu heliu. Anu ăsta de exemplu am văzut numa de vreo 4 ori baloane. Vi se pare des?

Uitați-vă la un copil de 7 ani care ia un balon în mână. Priviți cât de fericit e, nici nu știe de ce, dar are balonul acela la 1 metru de el prins de o sfoară și i se pare minunat. Noi de ce nu mai putem face asta? De ce ni se pare atât de banal bietul balon? Am uitat să vedem că e colorat, că zboară, că dansează și că vine după noi atâta timp cât avem grijă de el.

Încercați să desenați cu următorul balon pe care puneți mâna. Trageți-l prin aer și vedeți dacă puteți face un cerc, un pătrat. Pare copilăresc, pare prostesc de’a dreptul… dar ce vă pasă? dacă asta vreți voi să faceți… să vă uitați de fiecare dată peste umăr și să vedeți cine se uită la voi, n-o să reușiți. Amintiți-vă că nimeni de pe stradă nu vă cunoaște, ce le pasă lor de voi. Luați baloanele acelea și tragețile prin aer. Pull those strings like you mean it. Luați o pauză, priviți-le cum se mișcă, dacă se lovesc între ele, ce sunet fac când se lovesc? Fiecare detaliu contează, și fiecare detaliu e spontan și viu. Un copil vede toate aceste detalii, și le savurează, faceți la fel.

La final, aveți de făcut o alegere. Fie vă strângeți 5 prieteni buni și înghițiți heliul din balon și vorbiți până nu mai puteți de râs, fie lăsați balonul să zboare, și priviți din nou toate detaliile. Umrăriți-l cum dansează și cum dispare în aer.

Doar nu uitați, every spot has a drop of wonder hidden deep inside. Our job is to find it and feel awesome.

PS. E primul post de acest gen, e scris destul de în viteză și chiar n-am idee ce reacție va primi. Sunt lucruri mărute superbe peste tot și merită privite cu atenție. Dacă vă place postul, voi continua cu cât mai multe astfel de lucruri și vă voi spune ce văd eu în ele. Dacă nu vă place, măcar țineți minte că lumea are destui perimiști. Nu trebuie să creșteți numărul lor. Deschideți ochii și bucurați-vă de lume, fiecare în felul vostru!

Advertisements

~ by Laserbeam on June 10, 2011.

6 Responses to “Those Little Things in Life – Balloon”

  1. Nici eu nu inteleg de ce e lumea asa trista si stresata..

  2. Super articol….si eu am vazut azi un copil care tinea in brate un bebe mic caruia nu-i placea boneta ce o purta pe cap si atunci a aruncat-o pe jos si a luat intr-un mod autoritar ciapica de pe capul celuilalt …… evident ca fratele mai mare nu s-a suparat si a luat de pe jos boneta si si-a asezat-o pe cap ………that made my day :D

  3. Hehe, depinde de fiecare. Eu sunt genul mai sumbru în general, dar am momente zilnice în care încerc să mă detașez de tot ce înseamnă stress. Oricum nu mă prea stresează nimic în general. Oricum bun articol. Kudos!

  4. big like for the post. nu intru zilnic deci de aceea the late feedback. anywayz poti sa mai scrii posturi de genul, they bring a smile on my face. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: