Pymaxe – să descărcăm iară nişte muzică

Toţi cei ce frecventează Internetul ştiu că ”Ne trebuie muzicăăăă!”, şi de-a lungul istoriei acestuia s-au descoperit numeroase metode de obţinere a pieselor. Cele mai comune metode (legale mai mult sau mai puţin) includ descărcări de pe YouTube, înregistrări de posturi radio online, torente şi-aşa mai departe. Cea mai nouă adiţie la aceste tehnici este Pymaxe, un program a cărui scop este să caute şi să descarce piese de pe site-uri gen YouTube, Trilulilu, MySpace şi âncă din ce în ce mai multe altele.

Pymaxe e cross platform şi open source (multe puncte în plus… foarte multe) scris în Python de către un român (pentru mai multe detali, vezi pagina de contact de pe site-ul proiectului). Este gândit pentru descărcarea individuală de piese, nu pentru albume întregi şi are suport pentru pluginuri pentru mai multe site-uri.

Deşi programul merge bine, unele dintre plugin-uri nu sunt foarte stabile, ca de exemplu Theme Configurator care momentan mi-a blocat noua jucărie de descărcat cântecele. Dar exceptând această mică chichiţă, şi-a indeplinit scopul. De asemenea, sunt curios ce va fi Remaxe, program a cărui banner este momentan afişat pe site, dar despre care nu am reuşit să aflu nimic altceva.

Advertisements

~ by Laserbeam on September 19, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: