Logoul criminal de la Google

Acum cateva zile, Google a pus un logo fain cu o bilă ce reprezenta structura chimică a unei molecule. Se împlineau 25 de ani de la descoperirea substanței respective (substanță care sincer nu m-a interesat sa-i retin numele) și cei de la Google s-au gândit să facă încă un logo interactiv, și deci au făcut în Javascript o bilă care evident se învârtea.

Da... asta e o poză și nu... nu se va învârti

Sincer m-am jucat și eu putin cu bila aia : D așa cum m-am jucat și cu Google Pacman, dar doar astăzi am aflat de fapt cât de malefic a fost acel logo. Cum Javascript consuma destul de multe resurse, niște autori de pe ZDNet au observat ca ceva e greșit cu Google că consumă un CORE ÎNTREG!! Baieții de la Google au dat-o în bară și aveau un CPU leak în logo. Dar totuși, de ce e criminal Google aici? pai, cei ed la ZDNet au mers încă un pas și au măsurat consumul de curent adițional și au estimat intre 15-20 W. 20 de W nu sunt așa de mulți pentru o casă timp de câteva secunde / minute, dar sunt 2 mari probleme aici:

  1. Google e MARE… și intră chiar puțină lume zilnic pe la ei (adică sute de milioane).
  2. Să ne amintim incidentul pacman, care deși a fost mai inocent și mai genial, a crescut timpul mediu petrecut pe site cu 36 de secunde, ceva similar s-a întâmplat și cu bila.

Astfel, putem deduce că s-a consumat enorm de mult curent în ziua respectivă (nu pot estima astfel de numere din păcate) din cauza site-ului (pe care eu de altfel îl consider minunat). Și chiar dacă nu sunt eu ecologist așa de mare, găsesc absolut genial să urmareșc consecințele unei greșeli mici care le face o firmă și care rezonează asupra întreg internetului.

Advertisements

~ by Laserbeam on September 6, 2010.

5 Responses to “Logoul criminal de la Google”

  1. Damn, I missed the buckyball. Se mai poate gasi undeva? Ca vreau sa ma joc si eu cu ea :)). Ca nu m-am jucat nici cu Pacman :(

  2. Aici e the buckyball: http://www.google.com/logos/, chiar daca nu te joci cu ea :P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: